Návod: Jak nalíčit rty dokonale rtěnkou a prodloužit její výdrž

Milujete výrazné líčení rtů, ale vadí vám, že klasická krémová rtěnka nemá tak dlouhou výdrž, jako má ta tekutá? Případně řešíte, že se vám nedaří vykreslit rtěnkou tvar rtů tak, jak byste to potřebovaly? Na pár návodů, jak na to, se podíváme v dnešním článku.

Co naplat, že máte v kosmetické taštičce pěknou barvu rtěnky, když ji neumíte správně nosit, anebo bojujete s tím, že se vám během chvíle setře. Řešením by mohla být tekutá rtěnka, ale její nošení má také svá úskalí. Některé například neodolají mastnějším nápojům a jídlům a mohou nepříjemně vysušovat a zvýrazňovat rýhy.

Vzhledem k tomu, že klasická rtěnka ještě stále hraje v kosmetických taštičkách prim, půjdeme se spolu podívat na to, jak s ní správně zacházet, aby podtrhla vaši krásu a neubírala vám při nošení sebevědomí a sebejistotu.

Jak nalíčit rty rtěnkou

V první řadě je důležité při líčení rtů rtěnkou nikam nespěchat, protože pokud omylem někde přetáhnete, budete mít dost času nepřesnost opravit vatovou tyčinkou, kterou předtím namočíte do odličovače. Při samotném líčení se držte přirozeného tvaru a velikosti rtů, který rtěnkou pečlivě obkreslíte. Následně vybarvěte střed rtů a máte hotovo.

Jak prodloužit výdrž rtěnky

Rtěnku na zubech, ale ani rozmazané rty, nám zrovna dvakrát nepřidají. Proto je vhodné si před odchodem lehce obtisknout rty do kapesníčku nebo ubrousku, čímž odstraníte přebytečnou vrstvu barvy, která by mohla dělat při nošení potíže.

Další možností je, že po nalíčení rtů nanesete na rtěnku menším štětcem průsvitný pudr, kterým ji zafixujete na svém místě. Před odchodem pudr do rtěnky ještě lehce vtlačte prsty.

Řešením také může být, že rtěnku nanesete podobně, jako to děláte s lakem na nehty - v tenkých vrstvách, které postupně zaschnou, až nakonec vytvoří perfektní výsledek.