Schminka stíny Wet&Dry: V čem jsou jiné?

Pokud jste vyplňovaly náš Schminka mini kosmetický dotazník, určitě si pamatujete, že jsme vám položily otázku, zda znáte technologii Wet&Dry, která je typická pro naše oční stíny. Jelikož se ženy vyjádřily tak, že tuto technologii neznají, ale chtějí zjistit její výhody, rozhodly jsme se pro vás napsat krátký článek, ve kterém vám ji trochu představíme.

Určitě jste si všimly, že oční stíny Schminka vypadají trochu jinak, než oční stíny, které si můžete běžně koupit v drogérii, nebo na jiných e-shopech s kosmetikou. Je to dáno především tím, že paní MUDr. Jana Cibulková miluje výrobu zapékaných očních stínů, kterých lze docílit jen technologicky náročnou výrobou. (Dokonce není nezvyklé, že při pohledu na některé výrobky konkurenčních značek konstatuje, že se pravděpodobně pokoušeli o totéž, ale ve výsledku jim při výrobě vzniklo něco jiného.)

První zvláštností Schminka Wet&Dry očních stínů je to, že se dají používat jak se suchým, tak s mokrým aplikátorem. Při suché aplikaci jsou stíny jemnější, ale dá se postupně vybudovat jejich maximální intenzita. Ženy, které se nebojí exploze barev, pak mohou vyzkoušet mokrou aplikaci, díky které jsou stíny výraznější, metaličtější a také déle drží. (Což je u hodně barevných očních stínů žádoucí.)

Co ale znamená ta speciální technologie? A v čem přesně spočívá rozdíl mezi klasickými stíny a stíny značky Schminka? Na to se podíváme níže.

V tomhle objevíte rozdíl

Klasické oční stíny se vyrábějí ze směsi práškových pigmentů, micy (která může být i syntetického původu) nebo borosilikátového skla. Tahle směs se opravdu důkladně promíchá a za vysokých otáček se k ní přidají speciální pojiva, která se většinou rekrutují z řad olejů (obvykle) přírodního původu. Tato hmota má po všech těchto krocích práškovou konzistenci, takže se vlisuje do kovových mističek a ty se pak vlepí do obalu.

Technologie Wet&Dry je v mnoha ohledech diametrálně odlišná. Nejprve se spolu smíchají práškové pigmenty a perleť. Za vysokých otáček se k nim v bubnu přidají oleje a následně i speciální krémová směs. Následně se stíny lisují na keramické destičky, které se pak dají zapéct do pece. Díky tomu se sjednotí textura a vzniká to, čemu říkáme zapečený oční stín.

Asi vám nemusíme říkat, že technologie zapékaných očních stínů je náročná jak na práci, tak na energii, finální výsledek z ní ale dělá vítěze na plné čáře, protože se stíny mohou použít se suchým i mokrým aplikátorem.