Kosmetika Schminka podporuje mladou českou autorku

Zajímavé příběhy nejsou doménou zahraničních autorek a autorů. Mnohé, které stojí za povšimnutí, vznikají i na naší domácí scéně. A dokonce i v této komplikované době. Některé z nich dokonce cílí jak na mladší dospělé, tak na zralé ženy s větším životním nadhledem. Už vás ale nebudeme déle napínat. Nedávno proběhl křest první vydané knihy mladé české autorky, a Schminka u toho nemohla za žádných okolností chybět!

Možná nyní přemýšlíte nad tím, jak spolu kosmetika a psaní knih přesně souvisí. Je ale důležité si uvědomit, že jde jen o odlišný druh umění. Zatímco při výrobě dekorativní kosmetiky pečlivě vybíráme ingredience, které následně na miligram přesně měříme a vážíme, spisovatelé si hrají celé dny se svými myšlenkami a slovy.

Výsledek obou činností je podobný. Dobrý pocit z toho, že jste si dopřály malou chvilku času jenom pro sebe, který vám zároveň umožnil se poznat zcela novým způsobem. (U hlavních hrdinek přemýšlíme o tom, co bychom dělaly, kdybychom byly na jejich místě. Kosmetika nám zase umožňuje každý den proměňovat náš vzhled, díky čemuž se z nás může stát skutečný chameleon.)

Nemůžete se dočkat, kdo ona tajemná autorka je? V tom případě vám prozradíme, že jde o brněnskou spisovatelku Alenu Adrianet Heinrichovou.

Kdo je Alena Adrianet Heinrichová?

Ačkoliv vám jméno Alena Adrianet Heinrichová na první dobrou možná nic konkrétního neřekne, v brněnské komunitě je poměrně dost známá. V dřívějších dobách se její popularita významně spojovala s ruční výrobou nádherných šperků, perlových topů a rukávů, které zdobily krky, uši a ramena nejedné rozechvělé nevěsty a mnoha elegantních dam.

Jelikož Alena psala roky (hlavně) příběhy do šuplíku, byla to jen otázka času, kdy si troufne na něco většího. A nakonec to vyšlo. (O čemž svědčí skutečnost, že 14. června 2022 v jedné z brněnských knihoven pokřtila svou prvotinu Medovník s pepřem. Jak jinak než pepřenkou.)

O čem Medovník s pepřem je?

Medovník s pepřem je kniha pro ženy prakticky všech věkových kategorií. Než se ale necháte zlákat sladkým obalem (jehož flakon naplněný kuličkami pepře imituje pepřový sprej), povíme vám, že nejde o klasický romantický příběh se šťastným koncem. Jde spíš o sebeironickou, a místy velmi bolestnou, knihu, která poukazuje na záludnosti vztahů dnešní doby. (Které dovedou být kvůli své značné netransparentnosti a proměnlivosti i celkem hodně toxické.) Ze života hlavních hrdinů by si tedy neměla brát žádná žena příklad, protože by to v reálném světě nemuselo moc dobře dopadnout. (Alena by vám o tom mohla vyprávět, protože příběh knihy se v některých ohledech zakládá na skutečných událostech.)

Kdo má zájem, může si pustit krátký úryvek z knihy, který předčítá česká herečka Klára Issová.

A co Schminka?

Jelikož jsme se mohli křtu knihy v Brně osobně zúčastnit, rozhodli jsme se, že Aleninu vytrvalost při psaní oceníme menším dárkovým balíčkem, který jí umožní na chvíli vypnout a užívat si přítomný okamžik.

V balíčku Alena našla dvě z našich koupelových bomb (vázičku a máslové srdíčko), několik očních stínů v decentních barvách, zabarvený balzám na rty a lehce třpytivý BAKED pudr, ze kterého se po kontaktu s vodou stane lehký make-up.

Vzhledem k tomu, jakou kosmetika Schminka vyvolala na Alenině tváři radost se domníváme, že si tuto malou pozornost jednoznačně zaslouží.