Líčení na míru podle tvaru obličeje

Ženská krása spočívá v přirozenosti, jemnosti a eleganci. Ale také záleží na její rafinovanosti. Pokud sama sebe dobře znáte, můžete si v mnoha ohledech přilepšit a zkrášlit se náležitým způsobem. Však to znáte "nevědomost, není omluva". Líčení je zatím ještě z většiny ženskou výsadou a právě v něm můžete sebe znalost skvěle uplatnit a my vám s tím pomůžeme. Poradíme vám, jak se líčit podle tvaru vašeho obličeje. Oficiálně jsou uznávané 4 typy tvaru obličeje a každá z nás se k nějakému blížíme. Pro ukázku jsme vybrali čtyři známé herečky, které vlastní ukázkovou tvář.

"Jaký mám tvar obličeje?"

V líčení budeme věnovat pozornost především korekci obličeje - bronzerem a rozjasňovačem, případně tvářenkou. Některé obličeje potřebují zúžit a prodloužit, jiné naopak. Pokud si nejste jistá, zda máte tvar obličeje oválný, kulatý, srdcový nebo hranatý, stáhněte si vlasy do culíku. Následně se podívejte do zrcadla, jaký geometrický tvar vám vaše tváře připomínají. Když máte jasno, pojďme si ukázat, jak velký vliv na obličej má dotek tvářenky, rozjasňovače a bronzeru. Začneme oválným obličejem, který je považován za ideál. Na jeho základě budeme obličej zužovat, zjemňovat a prodlužovat.

Oválný tvar obličeje

Oválný tvar obličeje je považován za ideální. Ideálem je například Megan Fox. Pokud jste jeho nositelkou, make-up by vám měl pomoci k rozjasnění obličeje. Větší úpravy tento ideální tvar nepotřebuje. Stačí lehce nanést bronzer nebo tvářenku na lícní kosti. Rozjasnovač nad lícní kosti, bradu a oční okolí.

Untitled design-2

Kulatý tvar obličeje

Majitelka kulatého obličeje, jako je Mila Kunis, by měla obličej zúžit a protáhnout. A jak na to? Vezměte si tvářenku a udělejte "rybičku" (vtáhněte dovnitř rty, aby se vyprofilovaly lícní kosti). Od vzniklé prohlubně veďte tvářenku/bronzer po stranách obličeje až k čelu, nebojte se zajít až k vlasové linii. Na korekci používejte přírodnější zemité odstíny. Výraznější trendové odstíny např. nafialovělé nebo sytě ružové použijte pouze na lícní kosti. Rozjasňovač pak naneste doprostřed čela, lehce na nos a bradu.

Untitled design-3

Srdcový tvar obličeje

Srdcovému tvaru obličeje se jinak přezdívá trojúhelníkový, chlubí se jím třeba Reese Witherspoon. Tvářenku naneste doprostřed tváře a veďte nahoru do ztracena, zakončete na spánkách. Rozjasňovač aplikujte doprostřed čela. Pokud máte srdcový tvar obličeje a více špičatou bradu, naneste na hranu brady bronzer nebo decentní tvářenku.

Untitled design-4

Hranatý tvar obličeje

Hranatý, jinak také obdélníkový obličej potřebuje zjemnit ostré hrany. Ale není to žádné prokletí. Hranatý obličej má i krásná Angelina Jolie. Bronzer nebo tvářenku naneste přímo doprostřed na jablíčko. Na další část použijte bronzer nebo matný, o tón tmavší pudr, naneste podél vlasové linie až na stranu čela. A třetí část bronzeru naneste na hranu dolních čelistí. Rozjasňovač pak naneste lehce na lícní kosti a špičku brady.

Untitled design-5

Know-how

Pro začátek mějte na paměti, že méně je více. Nenanášejte tedy velké vrstvy korektur. Při líčení dbejte na dobré, nejlépe přirozené světlo. Při nanášení aplikátor vždy oklepte, aby se přebytek nedostal na tvář. Nanášejte krouživým pohybem.

Jako rozjasňovač může sloužit cokoliv perleťové. Od Schminky bílé stíny nebo přímo rozjasňovač. U světlé pokožky použijte bílou nebo růžovou. U tmavší pokožky se nebojte sáhnout po zlatavých odstínech. Pro krásné přirozené stínování jsou ideální bronzer baked powder nebo matný baked powder od Schminky, které jsou k dostání v mnoha odstínech. A opět pozor při použití tvářenek sytých výrazných "divokých" barev (hodně růžové, lila ...) nejsou vhodné na konturování, lze je použít pouze lehce na líce.