Svatební líčení: praktické rady

Zrovna nastala svatební sezóna a Mirka, naše vizážistka, má plné ruce práce s líčením. Naštěstí si chvilku našla a své know-how sděluje v článku. Některé má svůj velký den za sebou, některá jich měla více, některé to čeká a některé to čeká neprodleně. Tak či onak záleží na make-upu. Měl by vydržet celý den a zároveň odolat pár kapkám slziček dojetí.

Stejně jako v mnoha jiných oblastech, také ve svatebním líčení vládne přírodní, lehký a udržitelný styl. Neobvykle výrazným make-upem nezabodujete. Nevěsta v krajkových šatech připomínající lesní vílu bude bohyní letošní sezóny. Svatby se odehrávají na venkovských statcích a květinových loukách. Svatba by měla působit přirozeně a jemně. Nevěsta by měla vypadat, jako by ji s přípravou nikdo nepomáhal - zkrátka přirozeně krásně.

Toho mohou letošní nevěsty využít a nalíčit se sami. Tento rok vás určitě nikdo nepomluví. Pokud sledujete svět dekorativní kosmetiky a zajímáte se o postupy líčení, nemusíte se bát. Nicméně na našem blogu je článek, který radí jak se líčit podle tvaru obličeje. Nebo nám můžete napsat. Stačí vám zkrátka šikovné ruce a kvalitní dekorativní kosmetika, což Schminky jsou.

Příprava pleti

Pokud je vám termín svatby znám minimálně 3 měsíce dopředu, dbejte na výživu pleti a její hydrataci. Nejlepším způsobem je dodržovat pitný režim v podobě neslazených a nesycených nápojů. Možná by vás to ani nenapadlo, ale dávejte si pozor na opálení. Pokud budete mít ve svatebních šatech opálené plavky, nebude to vypadat lichotivě. Pleť určitě chraňte proti sluníčku a používejte pleťový krém s min SPF 15. Vsaďte na líčidla, na které jste zvyklá a zbytečně neexperimentujte. Svatební make-up si zkuste nanést ještě před svatbou a zkonzultujte ho.

Líčení

Líčení by mělo ladit se zbytkem looku. Měl by doplňovat svatební šaty, účes a decentně zvýraznit obličej. Myslete na to, že na fotkách je výraznost líčení vždy o něco menší, proto zvolte takovou intenzitu, abyste se cítila dobře, ale také abyste vypadala nalíčeně na fotkách.

Make -up

Postupujte jako obvykle. Před líčením naneste denní krém, po chvíli podkladovou bázi pod make-up. Make-up dobře zapravujte, nejlépe houbičkou. Nespěchejte a dejte si na nanášení záležet - podklad se vám pak nebude posouvat.

Pudr

Pudr je nejdůležitějším pomocníkem. Pomáhá fixovat a rychle zakryje nedostatky. Během svatebního dne se to bude váš nejlepší přítel.

Obočí

Než budete dokreslovat obočí, měla byste ho mít precizně vytrhané od kosmetičky. Nejlépe nabarvené obočí upravíte pouhým učesáním kartáčkem. Aby obočí lépe drželo, stříkněte na kartáček trochu tužícího laku na vlasy.

Oční stíny

Použijte minimálně dvě barvy očních stínů. Samozřejmě aby se k sobě hodily. Zkuste perleťové, narůžovělé nebo zlatavé (ano, od Schminky). Světlejší stín naneste do koutku oka a rozjasněte ho. Tmavší stín pak plynuje naneste na zbytek víčka. Dejte si pozor na odstíny modré a fialové - na fotkách vytvářejí dojem unavených očí.

Oční linky

Máte mnoho možností, jak udělat linku. Zvolte tu, na kterou jste zvyklá. Každá linka se pak chová jinak, jak při nanášení tak při nošení. Linku můžete udělat I tužkou na oči. Vypadá krásně, když ji přetřete baked stínem od Schminky - tahle kombinace vydrží neskutečně dlouho.

Tvářenka, rozjasňovač

Při aplikaci tvářenky se řiďte tvarem svého obličeje. Detaily najdete v našem předchozím článku. Rozjasňovač můžete použít také do dekoltu.

Rty

Na svatební den je mnohem lepší použít rtěnku než lesk na rty. Rtěnka vydrží rozhodně déle. Naneste první vrstvu, obtiskněte do ubrousku a naneste další vrstvu, kterou nakonec přepudrujte.

Úspěch vašeho make-upu nezáleží tak úplně na vás nebo vaší kosmetičce, ale na výběru kvalitní dekorativní kosmetiky, které to s vámi ustojí. Mirka "...během mé dlouholeté praxe jsem Schminkou nalíčila hodně nevěst a mohu ji jen doporučit. Vím, že nalíčení Schminkou vydrží perfektní až do ranních hodin."

Schminka tip: připravte si taštičku, do které dáte to nejnutnější: tvářenku, pudr, rtěnku, zavírací špendlík, sponky a prášek na bolest hlavy). Taštičku pak předejte svědkyni, abyste po ní mohla kdykoliv sáhnout.

Schminka tip 2: Pokud o sobě víte, že jste nervák, nebo si líčením nejste úplně jistá, svěřte se raději do rukou zkušené vizážistky. Vyberte si ji velmi pečlivě. Měl by se vám líbit její styl líčení, měla by používat kvalitní dekorativní kosmetiku, ale také by vám měla být sympatická - bude u vás v posledních chvílích před obřadem. Měla by vám umět poradit a psychicky podržet :)